Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα Οφέλη Ενός Κάθετου Ανελκυστήρα Αναπηρικής Πολυθρόνας

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένη τις αμέτρητες δραστηριότητες που εκτελούμε καθημερινά – περπάτημα, τρέξιμο και αναρρίχηση σκάλες, μεταξύ άλλων. Αλλά για εκείνους που αντιμετωπίζουν σωματικές προκλήσεις σε καθημερινή βάση, η πιο συνηθισμένη δραστηριότητα μπορεί να είναι είτε δύσκολη είτε αδύνατη

Για όσους έχουν αναπηρικό καροτσάκι, η αναρρίχηση των σκαλοπατιών είναι απλώς απρόσμενη και μια ποικιλία καταλυμάτων πρέπει να βασίζεται σε καθημερινή βάση. Ενώ οι ράμπες και οι ανελκυστήρες είναι στάνταρ στα περισσότερα δημόσια κτίρια σήμερα, συχνά υπάρχει ακόμη η ανάγκη για περαιτέρω εξοπλισμό για βοήθεια στη διαχείριση σε σκάλες. 

Σε πολλές περιπτώσεις, ένας κάθετος ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων μπορεί να εξυπηρετήσει ένα τεράστιο όφελος για όσους έχουν σωματική αναπηρία.

Η κάθετη αναπηρική καρέκλα είναι είτε ηλεκτρική είτε υδραυλική και επιτρέπει σε όσους βρίσκονται σε αναπηρικό καροτσάκι να παραμείνουν στην αναπηρική καρέκλα τους ενώ ανυψώνονται σε υψηλότερο επίπεδο.

Κάθετος Ανελκυστήρας Αναπηρικής Πολυθρόνας

Μια κάθετη αναπηρική καρέκλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία καταστάσεων, όπως σε περίπτωση υπερυψωμένης μπροστινής βεράντας ενός σπιτιού, μιας σκηνής σε ένα αμφιθέατρο ή του εσωτερικού των παλαιότερων δημόσιων κτιρίων όπου οι ανελκυστήρες είναι πολύ μικροί για να χειριστούν μια αναπηρική καρέκλα. 

Στην πραγματικότητα, πολλά παλαιότερα κτίρια – σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης με τις οδηγίες του Αμερικανού με Αναπηρίες Νόμου – επιλέγουν να εγκαταστήσουν έναν κατακόρυφο ανελκυστήρα αναπηρικών αμαξιδίων και όχι μια ράμπα λόγω των υλικοτεχνικών πλεονεκτημάτων του.

Υπάρχουν Πολλά Διαφορετικά Μοντέλα Του Κάθετου Ανελκυστήρα Αναπηρικής Πολυθρόνας

  • Το κλειστό μοντέλο περιλαμβάνει μια πλατφόρμα στην οποία μπορεί να καθίσει το αναπηρικό καροτσάκι και γύρω από τους τοίχους που περικλείουν την περιοχή πριν ξεκινήσει η ανύψωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε εξωτερικούς χώρους όπου η αλλαγή των καιρικών συνθηκών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια. 
  • Το μοντέλο ανύψωσης κάθετης αναπηρικής πολυθρόνας shaftway ταιριάζει σε τοίχους σαν ασανσέρ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε δημόσια κτίρια όσο και σε κατοικίες. 
  • Το μοντέλο STAAGE περιλαμβάνει μόνο μια πλατφόρμα και χρησιμοποιείται συχνά για συντομότερα υψόμετρα, όπως ανύψωση αναπηρικής πολυθρόνας στο ύψος μιας πλατφόρμας ή προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες όχημα. 
  • Ένας κατακόρυφος ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων OPAL μοιάζει με κλειστό μοντέλο με τοίχους και στις δύο πλευρές αλλά δεν διαθέτει περίβλημα “οροφής”.

Ένας κάθετος ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων μπορεί να σημαίνει μια ζωή ανεξαρτησίας και δραστηριότητας για όσους έχουν σωματική πρόκληση. Είτε είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό ενός σπιτιού είτε χρησιμοποιείται σε δημόσιο κτίριο ως υπηρεσία για τους επισκέπτες του, ένας κάθετος ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων μπορεί να φέρει μετασχηματισμό στη ζωή πολλών ανθρώπων.

Το στήθος είναι μια περιοχή του σώματος που αλλάζει συνεχώς. Οι γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν αλλαγές στο στήθος τους με την πάροδο του χρόνου. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να οφείλονται σε παράγοντες του τρόπου ζωής ή στη γήρανση. Μερικές από αυτές τις αλλαγές σχετίζονται με την απώλεια όγκου ή σχήματος του μαστού.

Σημείωση σχετικά με νέο άρθρο για το ροχαλητό: Υπάρχουν πολλές επιλογές για εκείνους που ροχαλίζουν και θέλουν να σταματήσουν. Οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι είναι επιστόμια, ρινικές λωρίδες και συσκευές που βοηθούν στην πρόληψη της κατάρρευσης των αεραγωγών.

Το επιστόμιο είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί ο χρήστης τη νύχτα για να κρατήσει το στόμα ανοιχτό ώστε να μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα ενώ κοιμούνται. Αυτά χρησιμοποιούνται συχνά ως εναλλακτική λύση σε οδοντιατρικές συσκευές ή χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τα έξοδα και ο κίνδυνος που σχετίζεται με αυτές τις θεραπείες. Τα επιστόμια είναι επίσης εύκολο για τον χρήστη να το φροντίζει χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεστε έναν οδοντίατρο τακτικά για προσαρμογές ή επισκευές.

Η ρινική λωρίδα έχει αποδειχθεί ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης του ροχαλητού, επειδή περιορίζει το άνοιγμα στη μύτη που εμποδίζει ή μειώνει τη ροή του αέρα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σημείωση σχετικά με το Titan Gel: Το ουροποιητικό σύστημα σε όλα τα θηλαστικά αποτελείται από δύο νεφρά, δύο ουρητήρες, δύο ουροδόχο κύστη και ένα ή περισσότερα εξωτερικά ανοίγματα (τις ουρήθρες). Τα νεφρά παράγουν ούρα φιλτράροντας το αίμα για να απομακρύνουν τα απόβλητα και το επιπλέον νερό, το οποίο αποθηκεύεται στην ουροδόχο κύστη πριν από την απέκκριση. Οι ουρητήρες μεταφέρουν ούρα από την ουροδόχο κύστη στην εξωτερική επιφάνεια του σώματος (δηλαδή, ουρήθρα). Τα ούρα φεύγουν από ένα ή περισσότερα από αυτά τα ανοίγματα ανάλογα με το είδος στο οποίο ανήκει.