Τα Οφέλη Ενός Κάθετου Ανελκυστήρα Αναπηρικής Πολυθρόνας

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένη τις αμέτρητες δραστηριότητες που εκτελούμε καθημερινά – περπάτημα, τρέξιμο και αναρρίχηση σκάλες, μεταξύ άλλων. Αλλά για εκείνους που αντιμετωπίζουν σωματικές προκλήσεις σε καθημερινή βάση, η πιο συνηθισμένη δραστηριότητα μπορεί να είναι είτε δύσκολη είτε αδύνατη

Για όσους έχουν αναπηρικό καροτσάκι, η αναρρίχηση των σκαλοπατιών είναι απλώς απρόσμενη και μια ποικιλία καταλυμάτων πρέπει να βασίζεται σε καθημερινή βάση. Ενώ οι ράμπες και οι ανελκυστήρες είναι στάνταρ στα περισσότερα δημόσια κτίρια σήμερα, συχνά υπάρχει ακόμη η ανάγκη για περαιτέρω εξοπλισμό για βοήθεια στη διαχείριση σε σκάλες. 

Σε πολλές περιπτώσεις, ένας κάθετος ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων μπορεί να εξυπηρετήσει ένα τεράστιο όφελος για όσους έχουν σωματική αναπηρία.

Η κάθετη αναπηρική καρέκλα είναι είτε ηλεκτρική είτε υδραυλική και επιτρέπει σε όσους βρίσκονται σε αναπηρικό καροτσάκι να παραμείνουν στην αναπηρική καρέκλα τους ενώ ανυψώνονται σε υψηλότερο επίπεδο.

Κάθετος Ανελκυστήρας Αναπηρικής Πολυθρόνας

Μια κάθετη αναπηρική καρέκλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία καταστάσεων, όπως σε περίπτωση υπερυψωμένης μπροστινής βεράντας ενός σπιτιού, μιας σκηνής σε ένα αμφιθέατρο ή του εσωτερικού των παλαιότερων δημόσιων κτιρίων όπου οι ανελκυστήρες είναι πολύ μικροί για να χειριστούν μια αναπηρική καρέκλα. 

Στην πραγματικότητα, πολλά παλαιότερα κτίρια – σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης με τις οδηγίες του Αμερικανού με Αναπηρίες Νόμου – επιλέγουν να εγκαταστήσουν έναν κατακόρυφο ανελκυστήρα αναπηρικών αμαξιδίων και όχι μια ράμπα λόγω των υλικοτεχνικών πλεονεκτημάτων του.

Υπάρχουν Πολλά Διαφορετικά Μοντέλα Του Κάθετου Ανελκυστήρα Αναπηρικής Πολυθρόνας

  • Το κλειστό μοντέλο περιλαμβάνει μια πλατφόρμα στην οποία μπορεί να καθίσει το αναπηρικό καροτσάκι και γύρω από τους τοίχους που περικλείουν την περιοχή πριν ξεκινήσει η ανύψωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε εξωτερικούς χώρους όπου η αλλαγή των καιρικών συνθηκών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια. 
  • Το μοντέλο ανύψωσης κάθετης αναπηρικής πολυθρόνας shaftway ταιριάζει σε τοίχους σαν ασανσέρ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε δημόσια κτίρια όσο και σε κατοικίες. 
  • Το μοντέλο STAAGE περιλαμβάνει μόνο μια πλατφόρμα και χρησιμοποιείται συχνά για συντομότερα υψόμετρα, όπως ανύψωση αναπηρικής πολυθρόνας στο ύψος μιας πλατφόρμας ή προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες όχημα. 
  • Ένας κατακόρυφος ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων OPAL μοιάζει με κλειστό μοντέλο με τοίχους και στις δύο πλευρές αλλά δεν διαθέτει περίβλημα “οροφής”.

Ένας κάθετος ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων μπορεί να σημαίνει μια ζωή ανεξαρτησίας και δραστηριότητας για όσους έχουν σωματική πρόκληση. Είτε είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό ενός σπιτιού είτε χρησιμοποιείται σε δημόσιο κτίριο ως υπηρεσία για τους επισκέπτες του, ένας κάθετος ανελκυστήρας αναπηρικών αμαξιδίων μπορεί να φέρει μετασχηματισμό στη ζωή πολλών ανθρώπων.