Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αυξητικές Επεμβάσεις Στήθους

Με την πάροδο του χρόνου, το στήθος μπορεί να αρχίσει να χάνει όγκο ή να αλλάζει το σχήμα του. Αυτό μπορεί να προκληθεί από απώλεια βάρους, από τον τοκετό ή απλώς από τη γήρανση.

Η κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να βελτιώνει την εικόνα του σώματος της ώστε να φαίνεται πιο θελκτική, ακριβώς όπως και η άνδρες χρησιμοποιούν προϊόντα όπως το Titan Gel για να ενισχύσουν τον ανδρισμό τους και ποτέ δεν παίρνουν μια δεύτερη γνώμη.

Όλοι ξέρουμε ότι όταν χάσεις βάρος, τα ρούχα σου θα ταιριάζουν καλύτερα και θα έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να αλλάξει με δραματικό τρόπο – το στήθος σας.

Η απώλεια βάρους είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς λόγους για τις γυναίκες να κάνουν εμφυτεύματα στήθους. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν χάσετε βάρος, το στήθος σας θα φαίνεται μικρότερο. Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει κανείς πριν αρχίσει να χρησιμοποιεί συστηματικά κάποιο ρόφημα αδυνατίσματος.

Κατά το αδυνάτισμα, ο λιπώδης ιστός γύρω από το στήθος μπορεί να συρρικνωθεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο όγκο στήθους και μια πιο επίπεδη περιοχή στο στήθος.

Οι γυναίκες που επιθυμούν ένα πληρέστερο μπούστο χρησιμοποιούν επίσης την αυξητική στήθους. Η αυξητική στήθους είναι μια διαδικασία κατά την οποία τοποθετείται χειρουργικά ένα εμφύτευμα πίσω από κάθε στήθος. Αυτά τα εμφυτεύματα αυξάνουν τον όγκο του στήθους και βελτιώνουν το σχήμα του.

Η αυξητική στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αφού οι μαστοί έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Οι ασθενείς συχνά επιστρέφουν στην εργασία τους εντός μιας εβδομάδας, ανάλογα με την έκταση της επέμβασης. Ορισμένες ασθενείς ανησυχούν ότι τα εμφυτεύματα στήθους μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού ή άλλων ασθενειών.

Ο Ρόλος Της Ηλικίας

Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η αυξητική στήθους αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, αυτοάνοσων νοσημάτων ή οποιασδήποτε συστηματικής ασθένειας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλαιπωρεί ένα ζευγάρι σε μεγάλη ηλικία, σύμφωνα με στατιστικές ίσως όχι και τόσο βάσιμες, είναι το ροχαλητό. Συνήθως οι ερωτώμενοι απαντούν ότι θα προτιμούσαν ένα μακρότερο στήθος, σε ένα ήσυχο δωμάτιο!

Αυξητική Πλαστική Στήθους

Επίσης, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα εμφυτεύματα στήθους επηρεάζουν την εγκυμοσύνη ή την ικανότητα θηλασμού. Στην πραγματικότητα, ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών κάνει αυξητική στήθους πριν αποκτήσει παιδιά. Ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε πάνω από το 50% των εμφυτευμάτων στήθους που πραγματοποιούνται πριν η γυναίκα αποκτήσει το πρώτο της παιδί.

Επιλογές Ανάλογα Με Το Σημείο Τομής

Μια άλλη σημαντική ανησυχία των γυναικών που σκέφτονται να κάνουν αυξητική στήθους είναι οι ουλές. Αυτό που πολλές από αυτές τις γυναίκες δεν γνωρίζουν είναι ότι συχνά μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορες τομές.

  • Η τομή ρυτίδας, ή η υπομασχιακή τομή, είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη τομή. Αυτή η τομή είναι τόσο δημοφιλής επειδή συνήθως δεν είναι ορατή και επίσης δίνει στον χειρουργό μεγάλο έλεγχο κατά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.
  • Μια δεύτερη επιλογή είναι η περιπρωκτική, η οποία είναι μια τομή που γίνεται γύρω από την περιοχή της θηλής. Αυτή η τομή επουλώνεται πολύ καλά. Αυτή η προσέγγιση έχει περισσότερα μειονεκτήματα από την υπομασχιακή. Μπορεί να προκύψει μια αλλοίωση της αίσθησης, ενώ μπορεί επίσης να υπάρχει υψηλότερο ποσοστό έκθεσης του εμφυτεύματος στα βακτήρια του σώματός σας, το οποίο μπορεί να έχει παρενέργειες.
  • Η διαξονική τομή γίνεται στη μασχάλη. Παρόλο που αφήνει τη λιγότερο ορατή ουλή, αυτή η τομή δίνει συνήθως στον χειρουργό λιγότερο έλεγχο της τοποθέτησης του εμφυτεύματος.

Ορισμένοι ασθενείς θεωρούν ότι η επιλογή του τύπου της τομής είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του ίδιου του χειρουργού. «Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και η ανατομία κάθε ασθενούς μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά σε ορισμένες τομές», λέει ο Δρ Downs, χειρουργός αυξητικής στήθους στην Ιντιάνα, «Ο χειρουργός σας θα πρέπει να συζητήσει μαζί σας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής, καθώς και να σας εξηγήσει πώς μπορεί να αντιδράσει ο κάθε ασθενής».