Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αποκατάσταση Μαστού Μετά Από Χειρουργική Επέμβαση Απώλειας Βάρους

Στην προεγχειρητική μου συμβουλευτική για την επέμβαση απώλειας βάρους με γαστρική παράκαμψη θυμάμαι ότι ρώτησα τον χειρουργό μου «θα χάσω το στήθος μου;». Με διαβεβαίωσε ότι ναι, πράγματι, θα έχανα το στήθος μου.

Εννέα μήνες και 45 κιλά αργότερα είχαν φύγει (πράγματι έχασα πολύ βάρος επειδή χρησιμοποιούσα ταυτόχρονα και το PhenQ). Ντρεπόμουν για τα στήθη μου μετά την WLS, που τώρα ήταν ξεφουσκωμένα δερματικά μπαλόνια που κρέμονταν χαμηλά στο στήθος μου. Τα στήθη μου – το σεξουαλικό μου καμάρι και η χαρά μου για τόσα πολλά χρόνια – ήταν τώρα άσχημα ατημέλητα πτερύγια δέρματος. Απεχθανόμουν το περιποιημένο γυμνό αγορίστικο σώμα μου. Κάτι έπρεπε να γίνει.

  • Πρώτη προσπάθεια: Αύξησα την άσκησή μου: πιέσεις πάγκου και πεταλούδες. Αυτό δεν βοήθησε. Κάθε άσκηση που γυμνάζει τους θωρακικούς μύες θα βοηθήσει στην τόνωση του στήθους, αλλά όχι του στήθους. Τα στήθη δεν είναι μυϊκός ιστός, είναι λιπώδης ιστός και επομένως δεν ανταποκρίνονται στην άρση βαρών ή στην άσκηση αντίστασης οποιουδήποτε τύπου.
  • Δεύτερη προσπάθεια: Δοκίμασα κάποιες κρέμες για εντριβές που παρήγγειλα από το πίσω μέρος ενός περιοδικού μόδας. Υποσχέθηκαν να μεγαλώσουν το στήθος μου κατά δύο μεγέθη. Η υπόσχεση ήταν ψέμα- μην σπαταλήσετε τα χρήματά σας.
  • Τελευταίο βήμα: Συμβουλευτείτε τον πλαστικό χειρουργό. Μου έδωσε συγχαρητήρια για την απώλεια βάρους, μου έδωσε συγχαρητήρια για τον μυϊκό μου τόνο (πραγματικά έκανα πολλή άσκηση με αντιστάσεις) και στη συνέχεια πρότεινε μαστοπλαστική & αύξηση. Θα έπαιρνε τα ξεφουσκωμένα δερματικά μπαλόνια μου, θα τα έβαζε πάλι μπροστά και στο κέντρο όπου ανήκαν και θα τα φούσκωνε με εμφυτεύματα. Είχα περάσει περίπου 18 μήνες από το χειρουργείο και είχα διατηρήσει την απώλεια βάρους μου για δύο ή τρεις μήνες. Ένιωθα σίγουρη ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσω στις «τελευταίες πινελιές».

Η επέμβαση έγινε υπό γενική αναισθησία στη χειρουργική σουίτα στο γραφείο του πλαστικού χειρουργού. Αφαίρεσε το περιττό δέρμα, ανασήκωσε τις θηλές μου και τις επανατοποθέτησε και τοποθέτησε εμφυτεύματα κάτω από τους θωρακικούς μύες. Έκλεισε την περιοχή με χειρουργική ταινία και με έδεσε με χειρουργικό σουτιέν στήριξης. Αφού ξύπνησα από την αναισθησία, ο σύζυγός μου με πήγε στο σπίτι για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω.

Αποκατάσταση Μαστού

Υπήρχε μεγάλος πόνος από τους μύες που ανυψώθηκαν και μετακινήθηκαν κατά τη χειρουργική επέμβαση. Επίσης, το βάρος των εμφυτευμάτων φαινόταν μεγάλο στο στήθος μου. Η καθιστή θέση ήταν η πιο άνετη. Το ξάπλωμα ή η ορθοστασία προκαλούσε δυσφορία.

Πήρα συνταγογραφούμενα παυσίπονα για έξι ημέρες και στη συνέχεια παυσίπονα χωρίς συνταγή για άλλες δύο εβδομάδες. Στην αρχή τα στήθη δεν έμοιαζαν φυσιολογικά (τι είναι φυσιολογικό στα εμφυτεύματα;) και είχα το αντίστοιχο της θλίψης των μαστών μετά τον τοκετό, ρωτώντας επανειλημμένα «Τι έκανα στο σώμα μου;».

Ωστόσο, καθώς ο πόνος υποχώρησε, υποχώρησε και η θλίψη ή η λύπη μου. Τα νέα μου στήθη εγκαταστάθηκαν όμορφα στο νέο μικρό μου σώμα και μέχρι σήμερα δεν μετανιώνω για την επέμβαση. Αισθάνομαι σαν μια σέξι, καμπυλωτή γυναίκα – η γυναίκα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα γινόμουν.

Αυξητικές Επεμβάσεις Στήθους

Η αύξηση του στήθους, ή αυξητική μαστοπλαστική, έχει γίνει μία από τις πιο συχνά ζητούμενες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής από γυναίκες όλων των ηλικιών. Πραγματοποιείται συχνότερα για την αύξηση του μεγέθους μικρών μαστών, τη διόρθωση της διαφοράς μεγέθους μεταξύ των μαστών και για την αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή για καρκίνο του μαστού.

Ένα εμφύτευμα στήθους εισάγεται είτε πίσω από τον ιστό του μαστού κάθε μαστού είτε πίσω από τον μείζονα θωρακικό μυ, τον κύριο μυ του θωρακικού τοιχώματος, αυξάνοντας έτσι το μέγεθος του μαστού.

Διαβάστε επίσης:

Ουροποιητικό & Αναπαραγωγικό Σύστημα Στον Άνδρα

Το ουροποιητικό σύστημα αποτελείται από τα νεφρά, τους ουρητήρες, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Τα νεφρά φιλτράρουν το αίμα και παράγουν ούρα. Οι ουρητήρες μεταφέρουν τα ούρα από τα νεφρά στην ουροδόχο κύστη. Η ουροδόχος κύστη αποθηκεύει τα ούρα μέχρι να απελευθερωθούν μέσω της ουρήθρας. (Σύντομη αναφορά για το Titan Gel εδώ).

Το αναπαραγωγικό σύστημα περιλαμβάνει όλα τα όργανα που εμπλέκονται στην αναπαραγωγή – συμπεριλαμβανομένων τόσο των αρσενικών όσο και των θηλυκών αναπαραγωγικών οργάνων. Αυτά τα όργανα βοηθούν στην παραγωγή σπερματοζωαρίων (αρσενικών) ή ωαρίων (θηλυκά), τα οποία είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγή.

Διαβάστε επίσης:

Λύσεις Για Το Ροχαλητό Και Βοηθήματα Με Άμεσα Αποτελέσματα

Το ροχαλητό είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Μπορεί να οδηγήσει σε στέρηση ύπνου και μπορεί επίσης να είναι σημάδι ότι έχετε αποφρακτική άπνοια ύπνου.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις για το ροχαλητό, αλλά οι καλύτερες είναι αυτές που είναι αποτελεσματικές.

Οι πιο κοινές θεραπείες για το ροχαλητό περιλαμβάνουν τη χρήση ρινικών λωρίδων, επιστόμιων και συσκευών προώθησης της κάτω γνάθου. Αυτές οι λύσεις λειτουργούν καλά για μερικούς ανθρώπους, αλλά δεν λειτουργούν για όλους.

Αυτές οι λύσεις έχουν επίσης παρενέργειες, επομένως είναι σημαντικό να μάθετε ποια είναι η καλύτερη λύση για εσάς πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο.